Banner

Casa Museu Rafael Casanova / Activitats destacades / EXPOSICIÓ - 1939. L'ABANS I EL DESPRÉS

Activitats destacades
EXPOSICIÓ - 1939. L'ABANS I EL DESPRÉS
 -  Fi: 20/01/2020
WEB_001 CARTELL 21 X 42H V3_page-0001

EXPOSICIÓ - 1939. L'ABANS I EL DESPRÉS

Fins el 20 de gener de 2020

En commemoració del 80 aniversari de la finalització de la Guerra Civil Espanyola, i com una aportació més a la recuperació de la memòria histórica, s'exposa el mòdul museogràfic "1939. L'abans i després", en el marc del projecte conjunt anomenat Mostra Dispersa de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona en el que hi participen 25 museus amb diferents temàtiques relacionades amb l'abans o el després de la Guerra Civil.

Els fons dels museus són testimonis excel·lents d'un període que s'inicia a l'esclatar la guerra i que s'allarga mot més enllà de la proclamació de la seva fi, l'1 d'abril de 1939. Amb la selecció d'objectes de les col·leccions de 25 museus de la província de Barcelona i la seva exhibició amb instal·lacions singulars a les seves seus, s'ha creat un relat compartit al voltant de tres eixos temàtics: la salvaguarda del patrimoni, guerra i repressió i simbologia del canvi.

S'ha escollit com a eix temàtic "la Salvaguarda del Patrimoni" i està format per plafons explicatius i l'exposició d'una imatge de la col·lecció d'escultura del fons patrimonial del Museu de Moià junt amb la còpia d'una de les fotos on es relaciona l'escultura exposada amb un moment molt intens de la crema de patrimoni el juliol de 1936.

La vida quotidiana moianesa es va veure molt alterada a partir del juliol de 1936, en què es van començar les cremes d'edificis i tot allò que representava l'església. Molts béns patrimonials van ser cremats i d'altres van poder salvar-se de les flames gràcies a la tasca anònima dels vilatans o de l'atzar del moment.

Copyright Departament de Cultura. Agència Catalana del Patrimoni Cultural | http://patrimoni.gencat.cat/